Gå til Rogalandteater.no

Lørdagsgodt

Category:

Foto: Stig Håvard Dirdal

LES MER

About

En stor snopepose for hele familien!

«På sitt beste er Rogaland Teater alene grunn nok til å pådra seg unger.» skrev en begeistret Leif Tore Lindø i Aftenbladet etter å ha sett en av Barneteatrets take away-oppsetninger. Det tok vi konsekvensen av og lanserte Lørdagsgodt, der barn mellom tre og ti år ønskes velkommen inn i teatret annenhver lørdag. Lørdagsgodt er underholdning og gode kulturopplevelser som rett og slett sukrer tilværelsen for barnefamilier. Filosofien er at barn og voksne skal kose seg sammen, og Lørdagsgodt skal være gøy og spennende. Stikkordet er alltid «opplevelse», og vi legger ikke lista lavere for barn enn for voksne. Det er mulig at lista ser litt annerledes ut, men det er fordi vi ønsker at møtet med teatret skal være en utelukkende positiv opplevelse.

Etter en tvunget pause pga korona kan vi endelig ønske velkommen til en ny runde med Lørdagsgodt! I høst kan vi se frem til både musikalske forestillinger, danseforestillinger, improforestillinger og teaterforestillinger!

Lørdagsgodt starter kl 12:30, 13:30 og 14:30. Det er alltid unntak fra regelen og det kan forekomme at Lørdagsgodt arrangementer har andre startstider. Se hvert enkelt arrangement for startstidspunkt under KJØP BILLETT knappen.

Høstens teaterkvess på Lørdagsgodt:

6. november
Deg + meg = oss

Kan jeg leke med noen jeg ikke kjenner? Kan vi være venner selv om vi er forskjellige eller har ulike meninger? Hva er en god venn?

I denne danseforestillingen får vi følge et gryende vennskap, med både balanse og ubalanse, harmoni og kaos, og vi får også danse litt selv.
Utøvere, koreografi og stemme/voice-over: Marte Hagland og Victoria Jane Harley
Musikk: Michael Wall

Danseforestillingen er inspirert av boken «Skal vi være venner? Sara og Rune lærer om sosial kompetanse» av Käte From og Rikke Mølbak.

20. november
Robinhund

Robinhund er en musikalsk bokforestilling for barn i alderen 3-6 år.
Det er alltid Robinhund som får skylden for alt det uheldige som skjer i barnehagen. At Uffle fikk ballen rett i magen, og at melken ble sølt utover bordet. Det er ikke morsomt, synes Robinhund, og ikke alltid sant heller, at ting er hans feil. Noen ganger bare ble det sånn. Uten at det var meningen. Da er det godt at Robinhund har en storebror han kan fortelle alt til!
Forestillingen baserer seg på Alice Lima de Farias bok «Det var ikke jeg, sa Robinhund», som er en lun og sjarmerende bildebok der barns virkelighetsoppfatning blir tatt på alvor. Boka handler om Robinhund, som ikke vil gå i barnehagen og som ikke greier å oppføre seg slik det er forventet av ham å oppføre seg i barnehagen. Robinhund blir ikke trodd når han forsøker å fortelle at det ikke var han som gjorde det. Og at han i all fall ikke gjorde det med vilje.

Fortellingen om Robinhund er en fortelling om et barn som ikke makter å oppføre seg korrekt og etterpå opplever i å ikke bli trodd av de voksne.
Det er mange måter å lese en bok høyt på. Vi kaller dette en bokforestilling. En bokforestilling er en iscenesatt høytlesning av en bok. Robinhund er en musikalsk bokforestilling. Med denne forestillingen utforsker vi boklesningen som scenekunstform.

4. desember
Kom å leg med Espen Hana

Espen Hana tar turen innom Lørdagsgodt i høst. Da kan du være med når Espen improviserer eventyr og fortellinger i barnehøyde. Vi er også helt sikre på at han sammen med publikum lager en hjemmesnekret sang og to.
Dette er et konsept som Espen har gjort i mange år, men hver forestilling er helt unik og blir til der og da. Det blir med andre ord gøy for både voksne og barn.

18. desember
«Snart er det jul! – fortelling sang og musikk»
Av og med Nina Næsheim

Nina forteller eventyr, sagn, legender, myter, vitser og vandrehistorier fra hele verden og alle har de sin visdom. En lun humor preger hennes forestillinger og det hele kommer fra hjertet. Husk å varme opp stemmen, for sang og musikk blir høyt prioritert i Ninas forestillinger. Alt ifra små instrumentale lyder til gitar og sang hvor publikum gjerne må synge med.

Bli med på julehygge i kafeen!